De eerste 6 maanden…

Vandaag, dag op dag, is het precies 6 maand geleden dat ons avontuur begon en we verhuisden naar Herzele. Ongelofelijk hoe snel de tijd voorbij vliegt!

Ondertussen is onze nieuwe stek een echte thuis geworden en komen we stap per stap dichter bij de realisatie naar ons droomhuis. Of misschien beter gezegd, kleine stapjes voorwaarts, want ook al is er reeds veel gedaan, er is nog een heleboel te doen en we hebben zeker nog een lange weg te gaan.

Eén van de dingen die gedaan zijn sinds ons laatste bericht zijn de eiken balken die het dak ondersteunen in de ruimte die de master-bedroom wordt. Deze zijn, zoals eerder vernoemd, volledig zelf gemaakt op de manier zoals ze het vroeger deden. Namelijk aan elkaar gezet met pen- en gat verbindingen en houten tappen. Voor het rustieke effect zijn deze achteraf wat ruwer opgeschuurd aan de zijkanten.

Alhoewel we er stiekem wel wat tegenop zagen om deze op de juiste plaats te krijgen wegens het gewicht, is dit al bij al, dankzij de hulp van enkele sterke mannen, toch vlot gegaan. De voldoening achteraf was enorm groot, na al het afbreken was het opbouwen gestart!

Ook de ramen op de bovenverdieping langs de achterzijde zijn intussen geplaatst. Door in de gang een derde raam bij te steken krijgen we hier ook een stuk meer licht binnen. De strakke zwarte aluminium ramen passen perfect bij het idee dat we hebben om oud en nieuw te combineren!

Als volgende stap stond er op onze planning om de plankenvloer uit te breken en deze te vervangen door een laag OSB, waar achteraf parket op komt.

We kozen ervoor om hier eerst een iets dikkere OSB op te leggen voor de sterkte van de vloer, en om het doorbuigen en de trillingen, die je krijgt wanneer je erover loopt, wat te minderen.

Ook hier kregen we terug een verrassing.Toen we de eerste planken uitbraken, kwamen we tot de ontdekking dat er tussen de vloer en het plafond van de benedenverdieping een heleboel oud graan lag. Het resultaat: een stuk of 15 grote zakken gevuld met graan. Ondertussen is de vloer er volledig uit en ligt er al een klein stukje OSB. Nu gaan we eerst de afvoerbuizen voor de badkamer plaatsen, en dan kan de vloer toe. Omdat de vloer nu toch open ligt, gaan we op hetzelfde moment hier en daar wat elektriciteitskabels bijleggen voor enkele “voorlopige” kleine aanpassingen beneden.

Dus nog even en onze vloer ligt weer dicht, naar dit moment kijken we echt uit! Eens dit gebeurd is kunnen we namelijk starten met de nieuwe aansluitingen en het plaatsen van de wanden, waardoor we onze plannen echt vorm zullen zien krijgen!

We houden jullie op de hoogte!