top of page
Notitieboekje en potlood

Wie zijn we?

Ontmoet
Kristien De Tant

Interieurvormgever

Stresskip, perfectionist en administratieve duizendpoot

Is steeds aan het (her)decoreren

Staat vrolijk en postief in het leven

Supermama van 2 kindjes

Stijn Timmerman en Kristien De tant van Dam interieur

Ontmoet
Stijn Timmerman

Meubelmaker/schrijnwerker

Interieurvormgever

Perfectionist, afwerking tot in de puntjes

Toffe papa van 2 kindjes

Al van kleins af heb ik door mijn opa die schrijnwerker was, reeds een grote interesse voor alles wat met hout te maken heeft. Op mijn 5 jaar moest en zou ik een stoel maken, en jawel tegen het middageten zat ik op mijn zelfgemaakte stoel!

Meubels maken is sindsdien een deel van mijn leven geworden. Het was dan ook een logische stap om in het middelbaar te kiezen voor de richting meubelmaker. Ik ontdekte daar dat ik er niet alleen van hou om meubels volledig technisch uit te werken en te assembleren, maar ook het ontwerpen ervan vond ik leuk.

 

In plaats van me op de arbeidsmarkt te begeven koos ik er voor om interieurvormgeving te gaan studeren aan de hogeschool. Hierdoor ben ik vandaag in de mogelijkheid om zowel de hele ruimte te ontwerpen als deze in de praktijk om te zetten.

 

De combinatie van deze 2 heeft als voordeel dat ik tijdens het ontwerpen ook al nadenk over de technische uitwerking ervan, waardoor er bij de uitvoering geen verrassingen meer kunnen ontstaan waardoor het project eventueel niet uitvoerbaar zou zijn.

Hoe meer uitdaging er in een ruimte zit, hoe fijner ik het vind. Er bestaat namelijk voor elke ruimte een oplossing die een mooi resultaat heeft!

Stijn Timmerman, Binnenhuisarchitect en meubelmaker in Herzele
Afbeelding van WhatsApp op 2024-04-26 om 14.24.08_173ef6fa.jpg

Als kind was ik al steeds mijn barbie-huis aan het verbouwen en inrichten. Alle meubels kregen een mooi plekje in het huis. Ik werd lastig van zodra iemand iets probeerde te verzetten, want dan stond het niet meer "hoe het moest". 

Creatief zijn is ook echt een deel van mijn leven. Het was dus voor mij en mijn omgeving snel duidelijk in welke richting mijn interesses lagen. 

Ik hielp bovendien mijn ouders al vroeg met keuzes maken en ze aprecieerden steeds mijn mening als ze iets in huis wilden aanpassen. 

De technische kant laat ik vooral aan Stijn over, maar bij het kiezen van kleuren en de finishing touch sta ik op de eerste rij. Mijn passie voor interieur en alles wat ermee te maken heeft groeit nog elke dag, en steeds wanneer ik nieuwe kleuren en trends tegenkom kriebelt het om hier iets mee te doen.

Voltijds voor DAM Interieur gaan, is een grote droom die uitkomt. met nog vele plannen in het hoofd gooien we ons volledig om ons "derde kindje" verder te laten groeien.

Dam interieur in Herzele, voor zowel maatwerk als totaalrenovaties

Need More?

DAM Interieur

Peperstraat 48

9550 Herzele

Bedankt voor de inzending!

bottom of page