top of page
Zoeken

Welke interieurtrends kan je verwachten in 2024?

Het is tijd om het nieuwe in te luiden en wat verouderd is los te laten! Zet u schrap, want in het nieuwe jaar staat een spannende toekomst van woningdecoratie en -design te wachten. Dus als u klaar bent om afscheid te nemen van uw gewone interieur en het buitengewone wilt omarmen, lees dan verder. Hier zijn de boeiendste interieurtrends van 2024.


Keuken: nieuwe interieurtrends

Terug naar de natuur

Ontwerpers en huiseigenaren streven ernaar de natuur naar binnen te halen. We hebben het over weelderig groen, aardse kleuren, milieuvriendelijke materialen en een o zo rustgevende sfeer. Het is ook passend, want duurzaamheid verovert ook een plaats in de interieurtrends van 2024. Niet verrassend, want in deze drukke samenleving snakt iedereen thuis naar balans en rust. In interieurs in de landelijke stijl vindt u ook meer steenstructuren terug.Duurzame producten

We vermeldden het hierboven al, maar ook duurzaamheid verovert zijn plaats in de nieuwste trends voor interieurafwerking. De verschuiving naar duurzaamheid is meer dan een voorbijgaande fase, het is een keuze voor een levensstijl. De groeiende nadruk op milieuvriendelijke en duurzame materialen is duidelijk, met de integratie van hernieuwbare bronnen en energie-efficiënte oplossingen in nieuwbouwwoningen.


Warme kleuren halen de bovenhand

De tijd van vijftig tinten grijs is voorbij. De trend van kleuren verandert steeds, maar nu het natuurlijke element terugkomt in het interieur is dat ook terug te zien in de kleuren. Zo wordt grijs vervangen door beige en terracottakleuren die de natuur tot in uw interieur brengen. Niet verrassend maakt ook bosgroen en oceaanblauw doen hun intrede in de interieurkleuren.


Ronde vormen

Waar het interieur voordien nog bestond uit strakke lijnen en een minimalistische uitstraling wordt dit nu aan de kant geschoven en vervangen door ronde vormen. Dit omdat ze een meer uitnodigend en warm karakter hebben. Iets wat past bij de natuurlijke elementen die steeds vaker aan bod komen.


Wilt u meer weten over de laatste nieuwe interieurtrends voor 2024? Neem gerust contact op!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page